Als een kind langdurig ziek is

E-learning door EDventure

Ook kinderen die langdurig ziek zijn, hebben onderwijs nodig. Zo raken ze niet achterop en worden ze niet onnodig afgesloten van de buitenwereld. De school is verantwoordelijk voor onderwijs aan zieke leerlingen.

Veel zieke leerlingen gaan iedere dag naar school en verzuimen niet of nauwelijks. Mogelijk is het op je school niet eens bekend of merkbaar dat zij ziek zijn. Toch is het goed om bij alle zieke leerlingen (dus ook de leerlingen die geen zichtbare belemmeringen hebben) de balans in de gaten te houden tussen ziek zijn en onderwijs kunnen volgen.

Aan de hand van deze e-learning module krijg je informatie over de begeleiding van een zieke leerling. Je leert dat het belangrijk is eventuele beperkingen te kennen bij de individuele leerling, en hoe je hier binnen de school het best op kunt anticiperen. Je doorloopt een stappenplan dat leidt tot een eerste stap in de begeleiding voor jouw zieke leerling(en).

Deze e-learning module wordt mede mogelijk gemaakt door Ziezon (Landelijk netwerk ziek zijn & onderwijs). Ziezon is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en EDventure (vereniging van onderwijsadviesbureaus).

Deze e-learning module heeft een studiebelasting van 4 uur.

0,00

Euro
Meld aan